Buurtbudget Kruiskamp Koppel

Straatfeest Trompstraat 5 september 2015

We hebben aan iedereen gevraagd om zelf een maaltijd mee te nemen. We wilden vermijden dat er nog extra geld betaald moet worden, daarom hebben we de buren gevraagd om een deel van de boodschappen mee te doen. Zoals Turks brood, stokbrood, frisdranken, ijsjes voor de kinderen, tomaatjes. In de ochtend hebben we na wat flinke regenbuien het springkussen opgeblazen. Voor alle kinderen een groot succes. De rest van de dag is het aardig droog gebleven!

In de loop van de dag zijn er verschillende buren even wezen bijpraten, maar de middag was toch vooral voor de kinderen erg fijn. Ze konden lekker op de straat fietsen en spelen omdat de straat was afgesloten.

Rond 5 uur zijn de kinderen pannenkoeken gaan eten. Het was muisstil… Ze hebben er heerlijk van gegeten en een ijsje toe. Daarna nog even op het springkussen, zodat de volwassenen konden opruimen en het eigen eten konden klaarzetten. De meeste mensen vonden het een leuk concept, dat iedereen zijn eigen eten meenam.

In de loop van de avond kwam iemand op het idee om van de rode wijn gluhwein te maken, omdat het best koud was. We hebben de rest van de avond nog bij de vuurkorven op straat gepraat en gelachen.

Het was wat ons betreft weer een geslaagd straatfeest!

IMG_2229 IMG_2230 IMG_2233 IMG_2236