Mobiel terras 10 juni 2015

Een mooie gelegenheid voor verrassende ontmoetingen.

10 juni om 14.00 zaten we klaar met ons mobiel terras in het park horse weide bij de Evertstenstraat.

Zouden er mensen komen? In het ieder geval genoeg koffie water en limonade.

Na een tijdje kwamen er mensen aanschuiven. Minder mensen dan we hoopten, maar het werden leuke gesprekken. De gesprekjes gingen over de buurt, over hoe het vroeger en nog vroeger was en over hoe de buurt is opgeknapt.

Een meneer van dik in de 80 had boeiende verhalen over zijn geboorte stadsboerderij, wat we nu kennen als restaurant Humphreys. Hij kent dit gebied van voor alle nieuwbouw in de jaren 50!

Mobiel terras 10 juni 2015Mensen uit de Binkestraat bleken zeer actief te zijn in de buurt, en een Turkse opa vertelde dat hij hier met plezier woont, en dat de buurt de afgelopen 15 jaar enorm is opgeknapt. Hij was trots op zijn kleinkinderen die veel bij hem zijn. Een van zijn kleinzonen zong een Turks liedje voor me. De dochter kwam de kinderen ophalen, en schoof ook nog even aan.

Mensen kwamen aan door langs te lopen en op onze uitnodiging in te gaan, of doordat ze onderweg de aankondiging op de affiches hadden gezien.

Het doel van deze middag was elkaar ontmoeten, en elkaar leren kennen zodat je later ook een praatje maakt wanneer je elkaar op straat tegenkomt. Dat isĀ  voor mij wel gelukt, ik heb nu regelmatig even een hallo of een gesprekje met de Turkse opa. Anders was ik hem zo voorbijgelopen.

De opkomst was niet heel groot, ( 12 mensen totaal) mensen moeten wel een drempel over om naar je toe te komen.

De volgende keer toch op een drukker stukje gaan zitten of het fenomeen mobiel terras intensief in de buurt introduceren. Met een aantal actieve mensen in de buurt gaan we in augustus verder praten om te kijken hoe dit nog beter kan.